Digitale Dorus Langenhuizen Trofee

Het idee

In deze Coronavirus periode liggen alle muzikale activiteiten stil. Geen concerten, geen repetities.

Ook de Dorus Langenhuizen Trofee is al een keer verschoven van 22 maart naar 28 juni 2020.

Helaas vervalt ook 28 juni vanwege de nog geldende beperkende maatregelen vanuit de overheid en het RIVM.

Wij als muziekvereniging willen deze jaarlijkse traditie niet zomaar aflasten. Als bestuur hebben wij daarom besloten de Dorus Langenhuizen Trofee om te zetten naar een digitale editie.

Al onze leden, jong, oud, beginnend of gevorderd kan deelnemen aan deze digitale editie.

Iedereen zal op zijn of haar eigen niveau beoordeeld worden, er is dus geen enkele reden om niet mee te doen!

Wij hebben onze dirigenten bereid gevonden om alle inzendingen van feedback te voorzien, de beste inzendingen worden beloond met een eervolle vermelding op onze website.

Reglement

De deelnemer meldt zich aan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.

Dit inschrijfformulier moet uiterlijk op 15-06-2020 in het bezit zijn van de organisatie via doruslangenhuizentrofee@stcecilia.nl

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een gepast muziekstuk. Onze dirigenten zijn bereid om je hierbij te helpen. Stuur dan een mail naar doruslangenhuizentrofee@stcecilia.nl met als titel Zoek muziekstuk

Inzending

Deelname geschiedt door een filmpje te uploaden op YouTube en de link plus een foto van jezelf in actie te sturen naar doruslangenhuizentrofee@stcecilia.nl (stuur geen filmpje naar dit e-mailadres)

Instructie voor het uploaden van je filmpje op YouTube vindt je hieronder op de website.

Op dit filmpje is de deelnemer duidelijk hoorbaar en zichtbaar terwijl die het gekozen stuk uitvoert. Bestanden met alleen maar geluid worden afgewezen.

De deelnemer begint zijn filmopname met het uitspreken van:

  • Voor- en achternaam
  • Titel en componist van het stuk

Daarna mag de deelnemer nog maximaal 5 minuten gebruiken om het stuk uit te voeren.

De keuze van het stuk is geheel vrij. Dit keer gaat het om een solo-optreden tenzij je op een corona veilige manier een muziekstuk met max 4 pers. kan opnemen.

De deelnemer mag een geluidsopname als begeleiding of achtergrondmuziek gebruiken, mits de eigen bijdrage daar goed en duidelijk bovenuit klinkt.

Je filmpje moet uiterlijk 5 juli ingestuurd zijn.

Jurering

De inzendingen worden beoordeeld door onze dirigenten Rogier Monsieur, Marco van Dulmen, Sep Otten en Tonn van de Veerdonk. Iedere inzending wordt door twee juryleden beoordeeld.

Elke deelnemer ontvangt een rapport over zijn inzending waarbij hij/zij beoordeeld wordt op de volgende categorieën: klank, techniek, ritmiek, dynamiek en muzikale uitvoering. Deze rapporten worden niet openbaar gemaakt.

Prijzen

De winnaar van de Dorus Langenhuizen trofee wordt bekend gemaakt op onze algemene ledenvergadering op 13-7-2020

Daarnaast zijn er per categorie drie eervolle vermeldingen op de website te winnen, respectievelijk een bronzen, een zilveren en gouden corona (kroon).

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd worden.

Instructie voor het uploaden van een filmpje op YouTube

  • Schrijf je in op YouTube.  Om filmpjes op YouTube te kunnen zetten heb je eerst een account nodig. Ga naar www.YouTube.com en klik in de rechterbovenhoek op `sign up`. Vul in het volgende scherm alle gevraagde gegevens in. Gebruik een werkend e-mailadres want YouTube stuurt je een verificatie mailtje.
  • De grote gele knop.  Als je eenmaal bent ingeschreven, verschijnt er een grote gele knop met upload in de grijze navigatiebalk. Klik daarop.
  • Informatie over de film.  In het volgende scherm beschrijf je de informatie over het filmpje dat je op YouTube gaat zetten. `title`is de titel die het filmpje geeft, kies: Dorus Langenhuizen trofee- jouw naam.
  • Kies je opties.  Kies onder `Broadcast options` dat het voor iedereen zichtbaar moet zijn, want anders kunnen slechts enkele mensen jouw bijdrage zien. Bij `Date and Map options`kan je eventueel invullen waar en wanneer je filmpje op is genomen. Bij `Scharing Options` kun je kiezen hoe je video gedeeld kan worden – hier kun je bijvoorbeeld instellen dat mensen je filmpje niet of juist wel mogen `embedden` op bijvoorbeeld hun weblog.
  • Upload je filmpje.  Klik op ´Upload a Video`. De optie ´Use Quick Capture` is bedoeld om direct een opname te maken met je webcam. In het volledige scherm kun je ´browsen` naar het filmpje dat je op je computer hebt staan. Zoek je filmpje en klik op `Upload Video`. Wees geduldig, want dit kan even duren.
  • Thank You.  Als de upload klaar is bedankt YouTube je. Je filmpje staat op hun server maar hij moet nog wel eerst `geprocessed´ worden. Klik op de ´My video´s` link om te zien of je filmpje er al staat. Als YouTube nog bezig is met processen ververs de pagina dan later. Als je filmpje klaar is stuur je de link van je filmpje plus een foto van jezelf in muzikale actie naar doruslangenhuizentrofee@stcecilia.nl Succes!

*Mocht het niet lukken om een filmpje te uploaden? Stuur dan even een mailtje naar doruslangenhuizentrofee@stcecilia.nl met als titel kan niet uploaden.

Inschrijfformulier