Terug

Winterconcert Next Generation

Zondag, 8 december 2019
Kentering in Rosmalen
Next Generation

Op zondagmiddag 8 december 2019 vindt het winterconcert van Next Generation plaats in de Kentering. Het is een matineeconcert olv dirigent Rogier Monsieur met als thema ‘PolarExpress’. Aanvang 15.00 uur.

Er is een leuk programma samengesteld. Bij de keuze van de nummers hebben we ons laten inspireren door de familiefilm Polar Express. In deze film dreigt een jongetje zijn geloof (in de kerstman) te verliezen en wordt hij uitgenodigd om in de trein, de Polar Express, te stappen. Onderweg komt hij in hachelijke situaties terecht en ontdekt hij de betekenis van vriendschap, geloof en vertrouwen (believe).  Daarover gaan ook de nummers die we spelen. Het is lichte muziek die je in winterse sferen brengt.

We beleven ook de première van een korte film over 75 jaar bevrijding, die onlangs in Rosmalen en Den Bosch is gevierd en waar we met onze vereniging aan hebben meegedaan. Filmmaker Harry Zwanenberg, tevens klarinettist in ons orkest, heeft hiervan een sfeervolle reportage gemaakt, die deze middag voor het eerst wordt vertoond.

We zijn trots dat de presentatie weer in handen is van Marieke Spierings, die ook uit eigen geledingen komt. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje om de wintersfeer voort te zetten. 

 

We hebben er nu al ontzettend veel zin in. Kaartjes à € 6,- per stuk (inclusief een consumptie) zijn verkrijgbaar bij de Kentering, dorpsstraat 54, en bij Primera aan de Harry Coppensstraat in Rosmalen.