Jeugdafdeling

Binnen de muziekvereniging St. Cecilia kennen we in de jeugdafdeling behalve de slagwerkgroepen ook een blaasopleiding. Deze is onderverdeeld in drie groepen:

Slagwerk- en Blazersklas Basisschool

Jaarlijks organiseert Muziekvereniging St. Cecilia Rosmalen een Slagwerk- en Blazersklas op de basisscholen in Rosmalen. Elk jaar wordt hiervoor een andere school geselecteerd. Op deze scholen brengen we als het ware de muziek naar de leerlingen. Zij kunnen deelnemen aan de Slagwerkgroep of aan de Blazersgroep. Het geheel staat onder algemene leiding van de professionele leraren Sep Otten en Tonn van de Veerdonk. Deze worden ondersteund  door al dan niet professionele leraren en vrijwilligers van de vereniging.
De contactpersoon voor de algemene organisatie is Chantal Beurskens te bereiken onder nummer 06 50875977 of per mail: bcjeugd@stcecilia.nl

Mini stars

De beginnende muzikanten stromen in binnen de blazersklas. Dit doen zij nadat ze in de lesmethode vijf noten hebben leren blazen. In deze groep kunnen zij het samenspel gaan beoefenen om zodoende nog beter bekend te raken met hun eigen instrument en ook met de instrumenten van de andere leerlingen.
Begeleiding
Algemene Leiding: Wilma van Alebeek en Chantal Beurskens,  bereiken onder nummer 06-48509341 (Wilma)
Per mail: bcjeugd@stcecilia.nl
Dirigent: Sep Otten
Repetitietijden: woensdagavond van 18.00 uur tot 18.45 uur

Young Stars

Als de muzikanten zover zijn mogen ze hun intrede doen binnen het Jeugdorkest van onze muziekvereniging, de “Young Stars”. Hier worden de vaardigheden op de proef gesteld, want ze worden voorbereid op doorstroming (in de toekomst) naar de volwassen orkesten binnen onze vereniging waar op een behoorlijk niveau gespeeld wordt. Natuurlijk doen we dit met eigentijdse muziek die de jeugd aanspreekt waarbij ook het soleren niet wordt geschuwd.

Met het jeugdorkest worden externe optredens van onze muziekvereniging verzorgd.  
Begeleiding
Algemene Leiding: Wilma van Alebeek en Chantal Beurskens,  bereiken onder nummer 06-48509341 (Wilma)
Per mail: bcjeugd@stcecilia.nl
Dirigent: Sep Otten
Repetitietijden: woensdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur.

Individuele lessen worden aangeboden door diverse muziekdocenten, gecoördineerd door de begeleider van de jeugdafdeling.
Alle repetities vinden plaats in onze thuisbasis: Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1 te Rosmalen.
In de schoolvakanties zijn er geen repetities.
Als er nog vragen zijn neem dan gerust contact op met Wilma van Alebeek en Chantal Beurskens,  bereiken onder nummer 06-48509341 (Wilma)
Per mail: bcjeugd@stcecilia.nl