Jeugdafdeling

“Kom, maak muziek met ons! De jeugd van St. Cecilia en van de muziekschool laten zien hoe vet dat is! de link naar het filmpje 

De jeugdafdeling van St. Cecilia is onderverdeeld in drie groepen:

1. Slagwerk- en Blazersklas Basisschool

Muziekvereniging St. Cecilia, Rhythm Impact en de Regionale Muziekschool ´s-Hertogenbosch bieden de gelegenheid om te ervaren hoe het is om op een instrument te leren spelen en samen muziek te maken onder leiding van een gekwalificeerde muziekdocent. 

In de blazers- en slagwerkklas krijgen de kinderen 14 weken les. Aan het eind kunnen ze al eenvoudige liedjes spelen. Daarna kunnen ze doorstromen naar de Ministars, ons jeugdorkest. De blazers- en slagwerkklas is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De kinderen krijgen van ons een instrument in bruikleen. We starten met een nieuwe blazers- en slagwerk direct na de zomervakantie in september 2023.

Wilt u uw kind aanmelden of heeft u vragen, stuur dan een mail naar jeugd@stcecilia.nl

Docenten: Sep Otten, Joost van Balkom, Tonn van de Veerdonk
Lestijden: woensdacht 15.00 uur - 17.00 uur. De lestijden voor de slagwerkklas worden in onderling overleg bepaald.

2. Mini stars

De beginnende muzikanten stromen in bij de ministars. In deze groep kunnen zij het samenspel gaan beoefenen om zo nog beter bekend te raken met hun eigen instrument en ook met de instrumenten van de andere leerlingen.

Begeleiding:
Dirigent: Sep Otten
Repetitietijden: woensdagmiddag van 17.15 uur tot 18.00 uur

3. Young Stars

Als de muzikanten zover zijn, mogen ze beginnen bij het Jeugdorkest van onze muziekvereniging, de “Young Stars”. Hier worden ze voorbereid op doorstroming (in de toekomst) naar de volwassen orkesten binnen onze vereniging waar op een behoorlijk niveau gespeeld wordt. Natuurlijk doen we dit met eigentijdse muziek die de jeugd aanspreekt, waarbij ook het soleren niet wordt geschuwd.

Met het jeugdorkest worden externe optredens van onze muziekvereniging verzorgd.  

Begeleiding:
Dirigent: Sep Otten
Repetitietijden: woensdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in onze eigen repetitieruimte in de kelder van perron 3.

Algemeen

Alle repetities vinden plaats in onze thuisbasis: Perron-3, Hoff van Hollantlaan1 te Rosmalen  (in het souterrain). In de schoolvakanties zijn er geen repetities.

Als kinderen lid worden en gaan spelen bij de Ministars of de Youngstars, ervaren zij het plezier van samen spelen. Om de techniek van het instrument te leren, hebben zij daarnaast individueel les nodig. Individuele lessen worden aangeboden door de Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch en Rhythm Impact. De vereniging draagt bij aan de kosten van deze lessen.

Jeugdcommissie: Elke van den Berg, Tjeerd van Laarhoven, Anke Mars en Naomi Tacken

Per mail: jeugd@stcecilia.nl