Herdenkingsconcert - 75 jaar Bevrijding Rosmalen

Vrijdag 11 oktober 2019

HERDENKEN doen we op woensdag 23 oktober

Op woensdag 23 oktober, de eerste dag van de viering van 75 jaar bevrijding Rosmalen is er in de Lambertuskerk om 18.30 uur een oecumenische viering. Bij aanvang van deze dienst wordt het bevrijdingsvuur, wat vanuit Nuland naar Rosmalen is gebracht, onder begeleiding van het Gilde binnengedragen. 75 jaar vrijheid en vrede, dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt en zeker iets om dankbaar voor te zijn en ons voor in te blijven zetten. Met zang van en samenzang met koor Musica en voorgegaan door diaken Jan Renders, dominee Dirk-Jan Bierenbroodspot en kapelaan Gideon van Meeteren herdenken en vieren wij samen dit kostbare geschenk van vrijheid en vrede.

De Bevrijdingswandeling start om circa 18.00 uur bij het oorlogsmonument aan de Schoolstraat. Wandeling gaat langs memorabele punten in het centrum van Rosmalen zoals Gedachteniskapel ’t Vennehof, het oude station aan de Stationsstraat en Ouderenzorg Annenborch. Bij deze locaties is er informatieve uitleg, vinden er optredens plaats waaronder het Rosmalens Mannenkoor en All Women bij de Annenborch.

Bij het oorlogsmonument zal Gilde St. Catharina-St. Joris een erehaag vormen voor de wandelaars. Tevens is er een mogelijkheid voor de wandelaars om op een paar vaandels teksten te plaatsen die gerelateerd zijn aan ’75 jaar Bevrijding’. Het resultaat van deze vaandels worden getoond bij aankomt nabij de Kentering. Ook daar worden de wandelaars met alle egards opgewacht door de Gilde. Einde van de wandeling is nabij De Kentering. Aansluitend kan ieder die dat wil het programma rond 75 jaar bevrijding bij de Kentering bezoeken.

In de theaterzaal van De Kentering start het avondprogramma met een optreden van Llio Evans, een zangeres uit Wales. Aansluitend  is er een optreden van Harmonieorkest St. Cecilia in samenwerking met het Koor Voluum uit 's-Hertogenbosch en soliste Noortje van Eijl.

In de Blauwe zaal van De Kentering is de première van de film ‘Vijf donkere jaren’ , productie van de Heemkundekring (tijdens de première is de film alleen voor genodigden toegankelijk ). Tevens wordt dan voor Rosmalen het eerste exemplaar van het dagboek ‘haar vlucht voor het oorlogsgeweld’ van Rita Bijnen uitgereikt.

Info omtrent complete programma Rosmalen zie: Facebookpagina 75-jaar-bevrijding-Rosmalen

Alle bevrijdingsevenementen op 23, 24 en 25 oktober in Rosmalen zijn gratis te bezoeken.

Het complete bevrijdingsprogramma van 's-Hertogenbosch en de bijbehorende kernen is online te bekijken via: https://www.denbosch.nl/nl/75-jaar-bevrijding

Wij hopen u te mogen begroeten om samen met ons 75 jaar Bevrijding Rosmalen te gedenken en te vieren !