Callistus Ensemble

Het Callistus Ensemble is een blazersensemble van 13-15 blazers met een vrijwel volledige harmoniebezetting.
Voor dit ensemble wordt speciaal muziek gearrangeerd. 
De omvang van het ensemble maakt het uitstekend geschikt om de vereniging te vertegenwoordigen bij intieme, sfeervolle gelegenheden.
Zo heeft het Callistus Ensemble inmiddels o.a. diverse recepties, afscheidsvieringen en de eindejaarsbijeenkomst 2016 van het Textielmuseum in Tilburg muzikaal opgeluisterd. 

Het repertoire bestaat uit diverse genres: van lichte muziek, musical- en popnummers, via jazzachtige stukken en wereldmuziek naar licht-religieuze thema’s en licht-klassieke muziek. Ook is er speciaal kerstrepertoire.
 
De repetities worden gepland op projectbasis, meestal op een zaterdag in onze eigen repetitieruimte in de kelder van Perron 3. Voor meer informatie en repetitie dagen/tijden neem contact op met Vic Weekers, vic@stcecilia.nl

Voorwaarden voor deelname aan het Callistus Ensemble (bij vacatures):
  • De muzikant wordt lid van de vereniging. En heeft de commitment en het muzikale niveau om in korte tijd nieuw repertoire onder de knie te kunnen hebben.
  • De kleine bezetting van het ensemble -doorzichtigheid vande muziek, elk instrument is apart te horen- stelt extra eisen aan het minimale niveau van de muzikant.
  • Beschikbaarheid op zaterdagmiddag voor repetities.
Het Callistus Ensemble staat muzikaal onder leiding van Sep Otten.