Concert Orgel kring Waalwijk en Callistus Ensemble in Kerk aan de Haven te Waalwijk

Zaterdag 28 september 2019

1 OKTOBER 2019

Concert Orgel kring Waalwijk in Kerk aan de Haven

Aanvang: 20.15 uur

Het Callistus Ensemble uit Rosmalen, bestaande uit 12 musici, staat onder leiding van dirigent Sep Otten. Organist is Jamie de Goei, vaste bespeler van het Bätz-orgel en het  Strümphler-orgel van de Grote Kerk van ’s-Hertogenbosch.

Op het programma staan orgelwerken van Felix Mendelssohn, Joseph Rheinberger en Siegfried Karg-Elert. Het blazersensemble presenteert musical- en popnummers, jazzachtige stukken en ook licht-klassieke muzieknummers. Orgel en blazers voeren een arrangement uit van “The lost Chord” van Arthur Sullivan.

Jamie de Goei studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Achtereenvolgens behaalde hij de diploma’s Eerste Fase Muziek en Tweede Fase Orgel (tegenwoordig bachelor en master). Daarnaast behaalde hij het diploma Kerkmuziek. Zijn docenten orgel in Utrecht waren Reitze Smits en Bernard Winsemius. Koordirectie volgde hij bij Krijn Koetsveld. Tijdens zijn studie volgde Jamie masterclasses bij Charles de Wolff, Olivier Latry en Hans-Ola Ericson aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre Dame te Parijs. Regelmatig concerteert Jamie in binnen- en buitenland. Hij was van 2003 t/m 2012 cantor-organist van de Grote Kerk in Vianen. Sinds 2012 is hij organist van de Nederlands Hervormde Kerk (Grote Kerk) te ’s-Hertogenbosch.

De omvang van het Callistus Ensemble en het brede, gevarieerde repertoire maakt het ensemble uitstekend geschikt voor intieme, sfeervolle gelegenheden als recepties, buffetten, afscheidsvieringen en eindejaarsbijeenkomsten. Het ensemble verzorgt jaarlijks de muziek tijdens de dodenherdenking in Rosmalen. Na samengewerkt te hebben met verschillende koren wordt op 1 oktober een primeur aangegaan tijdens het concert van de Orgelkring Waalwijk. In een speciaal hiervoor gearrangeerd nummer zal het ensemble samenspelen met het orgel uit de Kerk aan de Haven.

Het concert biedt een gevarieerd aanbod van orgel- en blaasmuziek. De Stichting Orgelkring Waalwijk hoopt dat velen het laatste concert van de serie 2019 zullen bijwonen. U bent van harte welkom !

De concerten zijn gratis toegankelijk voor minderjarigen en studenten en voor overige zijn de kosten € 10 per concert voor 2 volwassenen

Nadere info: www.orgelkringwaalwijk.nl