Tonn van de Veerdonk Ridder in de orde van Oranje Nassau

Dinsdag 27 april 2021

Tonn is sinds 1 april 2013 actief als leider van de slagwerkgroep van muziekvereniging St Cecilia. Tonn leidt enthousiast de slagwerkgroep. De groep bestaat nu uit 10 voornamelijk jongeren. De grootte wisselt door de jaren heen. De omvang is nu relatief klein, maar het maakt voor Tonn niet uit. Ook dan weet hij de slagwerkers te inspireren. Hij is in staat vernieuwend te kijken naar het oude, altijd op zoek naar vernieuwing. Zo weet hij nieuwe leden te binden. Hij heeft er alles voor over om het de jeugd naar de zin te maken. Altijd binnen grenzen zodat de jongeren ook leren tot hoever zij kunnen gaan. Hij is wat je noemt een echte verenigingsman. Hij organiseert, pakt op, neemt mensen mee en weet zo de club in de picture te spelen.

Tonn is elk jaar bij de organisatie van de Dorus Langenhuizen trofee betrokken. Dit is een concours voor leden van de muziekverenging St Cecilia. Daarnaast treedt Tonn diverse malen met de St Cecilia slagwerkgroep op.

Een gevleugelde uitspraak van Tonn is: “ge zurgt dé ge oewe shit op orde het” En dat heeft iedereen om hem heen dan ook. Zo niet, dan kan hij weleens kwaad worden. Om het vervolgens samen oplossen. Een andere geruststellende uitspraak is: “komt goed”.

Hij is voor ons onmisbaar als inspirator, als iemand die de jeugd kan binden en boeien, als een echte verenigingsman, als een ADHD’er in het kwadraat die het allemaal geregeld krijgt!

Tonn, ridder in de orde van Oranje Nassau, nogmaals van harte gefeliciteerd met je benoeming en met je lintje. Welverdiend!

Hartelijke groet,
Tjarko Schuring,
voorzitter muziekvereniging St Cecilia